Een pak is meer dan

alleen gemak

Zuivelpakken zijn compact. De rechthoekige vorm levert maximale ruimtebesparing op. Daardoor zijn ze efficiënt te transporteren: de vrachtwagens vervoeren zo min mogelijk ‘lucht’ en er passen meer pakken in. Dat betekent dat het milieu minder belast wordt. Zuivelpakken passen ook makkelijk in het supermarktschap en in je koelkast.

Daarnaast zijn zuivelpakken hygiënisch en hebben ze een optimale beschermlaag die licht en zuurstof tegenhoudt. Gevoelige ingrediënten zoals vitaminen blijven daardoor behouden en de inhoud blijft langer vers met een gegarandeerde kwaliteit. En dat proef je. De smaak blijft in zuivelpakken optimaal behouden net zoals de voedingswaarde.

84%

84% van de consumenten doet een beetje tot heel veel moeite om het laatste restje zuivel uit het pak te halen. Bron: SAMR, drankenkartons 0-meting, 12 juli 2016

4°C

De ideale koelkast-temperatuur is 4°C. Zet het pak na gebruik direct terug in de koelkast, zo blijven producten langer vers. Bron: www.voedingscentrum.nl

1955

In Nederland werd in 1955 de eerste melk in pak verkocht. Bron: www.techniekinnederland.nl

Coating

Een speciale coating aan de binnenkant van het karton beschermt het karton tegen vocht van het verpakte product. Bron: www.papierenkarton.nl

2 miljard kilo

Per Nederlander wordt jaarlijks tussen de 114 en 157 kilogram voedsel weggegooid, totaal circa 2 miljard kilo eten. Bron: www.tweedekamer.nl

10%

Zonder correct platvouwen blijft er 10% achter in een zuivelpak. Bron: www.nzo.nl

84%

84% van de consumenten doet een beetje tot heel veel moeite om het laatste restje zuivel uit het pak te halen. Bron: SAMR, drankenkartons 0-meting, 12 juli 2016

4°C

De ideale koelkast-temperatuur is 4°C. Zet het pak na gebruik direct terug in de koelkast, zo blijven producten langer vers. Bron: www.voedingscentrum.nl

1955

In Nederland werd in 1955 de eerste melk in pak verkocht. Bron: www.techniekinnederland.nl

Coating

Een speciale coating aan de binnenkant van het karton beschermt het karton tegen vocht van het verpakte product. Bron: www.papierenkarton.nl

2 miljard kilo

Per Nederlander wordt jaarlijks tussen de 114 en 157 kilogram voedsel weggegooid, totaal circa 2 miljard kilo eten. Bron: www.tweedekamer.nl

10%

Zonder correct platvouwen blijft er 10% achter in een zuivelpak. Bron: www.nzo.nl

Een duurzame combinatie van grondstoffen

Zuivelpakken zijn gemaakt uit een combinatie van karton en kunststof. Steeds meer zuivelpakken bestaan uit natuurlijke grondstoffen. Dat geldt ook voor de dop en het laagje aan de binnenkant.

21% plastic

Een dun laagje plastic (PE) maakt het pak vloeistofdicht. De dop zorgt voor een betere houdbaarheid en meer schenkgemak.

79% papiervezel

Papiervezels in zuivelpakken zorgen voor sterkte en zijn licht. Ze dienen als waardevol materiaal voor nieuwe papierproducten. De papiervezels komen uit duurzaam beheerde bossen.

Recycling

De recycling van zuivelpakken levert een duidelijke milieuwinst op ten opzichte van verbranding. Bron: www.kidv.nl.
Lees er meer over